Децата и спорта

Карате или таекуондо: Тези дейности изискват интензивно умствено и физическо участие и позволяват на детето да се потопи изцяло в дейността. Освен това те осигуряват положителни модели за подражание и ясни насоки и правила, а също и научават децата на партньорски взаимодействия.

Колоездене: Всяко дете обича да се вози за забавление на своя велосипед. Освен, че тази дейност може да бъде много интересна за децата, тя се грижи и за добрата форма на детето, защото натоварва голяма група мускули. Всъщност карането на колело може да бъде забавна дейност за цялото семейство. Важно е родителите да се убедят, че децата им карат велосипедите си на тротоара, докато не се уверят, че имат достатъчно добри умения за каране. Децата трябва да бъдат обучени в правилата за движение и безопасност, като каската трябва да бъде задължителна.

Футбол: Футболът е игра, която съчетава както гъвкавост, така и работа в екип и е един от най-популярните спортове. Освен това футболът помага на детето да бъде отборен играч, умение, което е много важно в живота на възрастните.

Танци: Това е едно от най-добрите физически занимания на открито за деца, защото те едновременно се упражняват и се забавляват с музиката. Независимо дали децата ви харесват хип-хоп или свободен стил, вие можете да ги насърчите да танцуват и да развият таланта си. Ако вашето дете е срамежливо, можете да му покажете видеа с различни танци, където се учат различни видове танцови стъпки или го запишете в клас по танци, където то ще се научи как да танцува по-добре и по-бързо. Танците са една от най-добрите развлекателни дейности за децата, която развива не само тялото, но е самочувствието и артистичността на децата.

Плуване: Плуването включва както аеробна и анаеробна тренировка. То натоварва цялото тяло и подобрява дейността на сърцето. От друга страна участието в отбора по плуване учи децата на работа в екип и спортсменство.

Баскетбол: Този спорт е много популярен, защото не изисква много оборудване или допълнителни разходи. Всичко, което е необходимо е топка и някакви маратонки. Баскетболът помага за развитие на концепцията и координацията, а също и развива мускулите в горната част на тялото. Друго предимство на този спорт е, че тичането подпомага развитието на белите дробове и сърцето.

Вашият коментар